Izredni kongres Liste za Maribor, rojstvo Liste novinarja Bojana Požarja

Politična elita je priložnost imela in že zapravila. Vključno z replikanti, kot je Šarec. Čas je za druge, za drugačne ljudi.

Maribor, 2018-02-08

Povsem novi hotel Maribor (4*) na Glavnem trgu 8, ob Koroški ulici, blizu znamenitega mariborskega kužnega znamenja, stoji v zgodovinski stavbi iz poznega srednjega veka. To je bil nekoč drugi obrambni “turn” (stolp), ki je branil mesto in meščane ob Dravi. Prava lokacija za rojstni dan nove stranke Liste novinarja Bojana Požarja. Nastale iz Liste z Maribor, ki jo je leta 1993 ustanovil nekdanji mariborski župan in bivši rektor Univerze Maribor, danes pa častni občan Maribora - Alojz Križman. V zadnjem času je Listo za Maribor vodil znani mariborski zgodovinar Aleš Arih.

Kongres Liste za Maribor in kasneje NBP, ki ga je pravniško natančno in učinkovito vodil Goran Janžekovič, uspešni mariborski odvetnik mlajše generacije in član predsedstva LNPB, je bil zaključen v rekordno kratkem času, eni uri in 10 minut. Minilo je v prijaznem in sproščenem vzdušju, vse izvolitve in vsi sklepi so bili sprejeti soglasno, brez enega samega glasu proti. Na kongresu je bilo tudi nekaj takšnih, ki so spremljali številne kongrese drugih političnih strank, vendar tako učinkovitega in prijaznega kongresa, so povedali kasneje, še niso doživeli. Res je, in to se je lepo pokazalo tudi na tem kongresu, da je slovenska politična elita svojo priložnost imela in zapravila, vključno z replikanti teh struktur, ki na državno politično sceno vstopajo pod krinko “novih generacij”, in da je zadnji čas za druge, predvsem pa za drugačne ljudi!

Na kongres je prišlo veliko znanih obrazov, predstavniki drugih političnih strank sicer niso bili povabljeni, in množica novinarjev. Valter Pristovnik, bivši podpredsednik Liste za Maribor in član predsedstva LNBP, je ob tem pripomnil, da v Mariboru še nikoli ni bilo toliko novinarjev. Ki jih je tudi zelo zanimalo, kdo bo kandidat te Liste za mariborskega župana. Eden od poznavalcev mariborske in slovenske politične scene je kasneje dejal, da - glede na udeležbo ter odmevnost kongresa - vse kaže, da je Lista novinarja Bojana Požarja začela tudi “konsolidirati Maribor in Štajersko”.

Celotno galerijo fotografij iz hotela Maribor si lahko ogledate na spletni strani Pigac.si in Mediaspeed.si.

AKTUALNE NOVICE

Lista novinarja Bojana Požarja
Miklošičeva ulica 6, 2000 Maribor
E-pošta: bojan.pozar@siol.net
Tel: +386 41 769 485
Davčna številka: 32199082
TRR: 0451 5000 0725 292 odprt pri Novi kreditni banki Maribor